این دیوار 156 عرض و 56 پا طول دارد، برخی از سنگهای این دیوار 16 پا میباشند، مسلمانان مسجدی را در این قسمت بنا نهادند. در مقابل یهودیان ادعا میکنند که این دیوار بخش باقی مانده از دیوار "بارگاه سلیمان" است که هیردوس آن را در سال 18 قبل از میلاد بنا نهاده بود. با این که حفاریهای صهیونیستی تاکنون از یافتن دلیلی برای این ادعا عاجز مانده است اما آنها همچنان بر این ادعای خود پافشاری میکنند.
در دوره عمر، شفقت مسلمانان نسبت به یهودیان باعث شد تا به آنان اجازه داده شود تا در کنار این دیوار به ندبه و زاری بپردازند، تعداد یهودیان در آن زمان بسیار کم بود و عرض پیادهرویی که آنها در آن میایستادند تنها 4 متر بود. این پیادهرو جزو موقوفات خانواده ابومدین الجزائری بود و یهودیان در عصر محمدعلی سالانه 300 لیره به متولی آن پرداخت میکردند، در عین این که هیچ حق قانونی در این مکان نداشتند.
دردوره قیمومیت انگلیس یهودیان به این مکان دست درازی کرده و ادعای مالکیت آن را کردند این امر منجر به قیام فلسطینیان علیه آنان شد، قیام براق که در سال 1929 رخ داد. باعث شهادت 116 نفر و زخمی شدن 232 نفر و زندانی شدن حدود یک هزار نفر دیگر از فلسطینیان گردید، مسئولین انگلیسی 26 نفر از زندانیان فلسطینی را به اعدام محکوم کردند، کشتار بیرحمانه فلسطینیان مواضع جانبدارانه انگلیس از یهودیان و صهیونیستها باعث شد تا کمیته بین المللی حقیقتیابی تشکیل شود. این کمیته در پایان تحقیقات خود تاکید کرد مالکیت این مکان از آن مسلمانان است، نظر این کمیته در ژانویه 1930 اعلام شد. با این حال صهیونیستها همچنان ادعا میکنند که مسجدالاقصی بر روی ویرانههای بارگاه سلیمان برپا شده و تلاش خود را برای انهدام آن ادامه میدهند.
- هیچ نظری یافت نشد
ارسال نظر به عنوان مهمان